ZONA ZERO

Tips & Tricks pentru pisicuțe fericite

tips-and-tricks-pentru-pisicute-fericite
Reading Time: 4 minutes

Fie că ești omul unei pisici de interior sau al uneia care mai scoate nasul și pe-afară, trebuie să ții cont de câteva mici sau mari detalii pentru a-ți menține animăluțul fericit și mulțumit de mediul în care trăiește. La fel ca tine, pisica ta are nevoie de condiții propice pentru o viață lungă și sănătoasă, iar responsabilitatea ta este să încerci pe cât posibil să i le oferi. Din ce am observat de-a lungul timpului, având deja 3 pisici de interior, câteva lucruri sunt esențiale pentru prietenele noastre feline.

DELIMITAREA SPAȚIULUI

Orice pisică ți-ar spune că este absolut necesar ca toaleta să fie cât mai departe de apă și mâncare, și mai mult, apa trebuie neapărat să fie într-un colț opus bolului în care aceasta mănâncă. Instinctul lor este de a-și găsi surse de mâncare și apă diferite, asta în cazul în care una dintre ele este contaminată. Nu ați observat niciodată că pisica voastră tinde să răstoarne castronul cu apă? Faptul că se află lângă bolul cu mâncare poate fi un motiv.

Felinele au, de asemenea, multă nevoie de activitate, acestea iubind să se cațăre, să sară, și să treacă de diferite obstacole în timp ce o fac. Locurile de joacă pot fi improvizate. Nu este nevoie de mobilier special pentru pisici, când poți construi chiar tu unul din câteva cutii de carton și bucăți de polistiren. Fă-i prietenei tale necuvântătoare un loc de joacă format din cuburi și cutii cu diverse găuri prin care se poate strecura, și îți va mulțumi pisicește! Atenție: spațiul de locuit al unei pisici este întotdeauna gândit pe verticală, așadar țintește tot mai sus cu turnul tău din cutii!

ari-and-birds

Să nu uităm că amenajarea unui loc călduț lângă un calorifer și/sau o fereastră nu poate decât să îți aducă pisica pe culmile fericirii. Aceasta va adora să privească ce se întâmplă afară, să doarmă la soare, pe pervaz, sau să se așeze confortabil în coșulețul ei de lângă calorifer.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este locul de ascuțit ghearele, care nu trebuie să lipsească din habitatul pisicesc—asta dacă nu vrei să ai surpriza de a-ți găsi scaunul de birou făcut ferfeniță. Dacă nu poți achiziționa unul, apelează cu încredere la o bucată de lemn pe care ai înfășurat în prealabil o sfoară. Va fi perfect pentru pisica ta!

O DIETĂ SĂNĂTOASĂ

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de animalul tău de companie este mâncarea pe care acesta o consumă. În orice magazin online cu hrană pentru animale poți găsi diverse sortimente de mâncare de calitate pentru pisică, atât umedă, cât și uscată. Este indicat ca pisicile să consume în special hrană uscată, ajutându-le dieta o dată sau de două ori pe săptămână cu hrană umedă—bucăți de carne în sos, pateu pentru pisici, etc.pisicutele fericite mananca sanatosEste foarte important ca aportul nutritiv să fie cel care trebuie, așadar apelează la distribuitori care te pot sfătui ce hrană este potrivită pentru pisica ta, și în ce cantități. Năzdrăvanii mei au primit ceva bun săptămâna trecută de la Nova Food, constând în conserve cu multă, multă carne, și abia așteaptă să profit de codul de 10% reducere – inefabil10 – la o altă comandă de minimum 50 de lei pentru a le achiziționa delicatese drept răsplată că au fost cuminți (not!).

Alături de mâncare și recompense, nu trebuie să uităm că pisicuțele au nevoie de apă proaspătă la orice oră, așadar dacă nu aveți un dispozitiv tip fântână pentru pisici, ar fi bine să schimbați apa dimineața și seara.

CURĂȚENIA E MAMA SĂNĂTĂȚII

Iar acest lucru este valabil și pentru pisici! Atât când vine vorba de litieră, care trebuie curățată zilnic, cu nisip sau silicat proaspăt adăugat cel puțin o dată la două zile, cât și când vine vorba de curățarea castroanelor de apă și mâncare, respectarea acestor rutine este esențială.

Totodată, nu trebuie să uităm de blănița pufoasă a felinei noastre. Ar fi ideal ca pisica să fie periată frecvent, acest lucru prevenind formarea de ghemotoace de blană și de mătuirea acesteia.

ATENȚIA OFERITĂ

Ca orice animăluț, chiar dacă este puțin mai independentă, pisica ta are nevoie de atenție. Trebuie să găsești metode prin care să o menții activă, să te joci cu ea frecvent, să o mângâi și să îi arăți că ești acolo. Chiar dacă nu pare, pisicile suferă atunci când sunt lăsate singure, mai ales dacă nu au o altă pisică pentru a le ține companie.

Rutina este foarte improtantă pentru orice pisică, așadar atunci când vrei să schimbi ceva în spațiul de locuit, încearcă să îți ajuți animăluțul să se obișnuiască cu noile detalii.

Dar poate cel mai important aspect din toate astea este dragostea pe care i-o arăți. Pisica ta se va simți în siguranță cu tine atâta timp cât o iubești și ai grijă să aibă tot ce-i mai bun, atât cât poți tu. Restul e poveste!

 

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Patrauta Alexandra
Patrauta Alexandra
4 ani

❤❤❤