GOURMANDERIE

Savoare în farfurie, direct de la Băcănie – Fettucce bolognese & Clătite cu dulceață de cireșe amare ca la mama acasă

bacania-tei-retete-culinare
Reading Time: 4 minutes

Pentru noi, weekendul în familie e sfânt. Sâmbăta și duminica sunt zilele în care ne relaxăm, ne scuturăm de toată încărcătura săptămânii în curs, și petrecem timp împreună. Fiecare face cu rândul atunci când vine vorba de pregătit prânzul sau cina zilei, și e musai să avem parte și de un desert delicios, recompensă mai mult decât meritată pentru cinci zile de muncă asiduă și alergat de colo-colo. Iar sâmbăta aceasta a fost una specială!

Când am fost provocată să gătesc o rețetă dragă și să mă filmez făcând asta, văzând bunătățile de pe bacaniatei.ro am știut că este rândul meu să încânt papilele gustative ale familiei. Invitația lor de a le încerca produsele a fost bine-venită, și mi-am ales preferatele din oferta vastă de pe site.

Minunățiile puse la dispoziție, precum produsele de brutărie, dulcețurile, conservele, legumele de la tara și carnea proaspătă fac cinste devizei „Proaspăt & Sănătos” după care Băcănia Tei se ghidează încă din stagiul de proiect. Dorind să ofere producătorilor locali ocazia de a se face remarcați prin produse și preparate sănătoase, ca la mama acasă, cei de la Băcănie au bătut drumurile-n lung și-n lat, aducându-și aproape producători ce se ridică la înălțimea așteptărilor în ceea ce privește calitatea produselor, gustul, și prospețimea. Și cu toate că livrarea de produse neperisabile se face doar în București și Ilfov momentan, în curând tot mai multe zone din țară se vor putea bucura de toate roadele anului, muncite cu sârg de fermieri români cu tradiție.

PASTE BOLOGNESE „VRĂJITE”

Fiind din provincie, nu am putut alege carnea de pui crescut natural pentru rețeta mea de paste cu sos alb, așadar m-am reorientat spre sosul de roșii Vraja Busuiocului, gătit pe îndelete din legume de la țară, așa cum ne plac nouă. Cu ajutorul sosului am „vrăjit” patru porții de paste bolognese—și nu orice paste—folosind ingredientele de mai jos.

INGREDIENTE PASTE BOLOGNESE
  • 700 g pulpă de vită tocată
  • 200 g piept de porc tocat
  • 500 g Fettucce All’uovo (8 mm) Cinquepalmi
  • 600 g Sos de roșii cu busuioc Vraja busuiocului
  • 4 morcovi medii
  • 2 cepe roșii mari
  • 4 căței de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriță zahăr brun
  • 1 lingură amestec legume uscate cu sare și piper

paste artizanale

Rolul de ingredient-vedetă al cinei în familie l-au jucat fără îndoială pastele Fettucce Cinquepalmi din grâu dur. Iubim pastele, iar acestea au avut un gust minunat, și au mers perfect cu vinul de la Negrini—un Rose aromat care ne-a binedispus pe tot parcursul serii.

CLĂTITE CU DULCEAȚĂ DE CIREȘE AMARE CA PE VREMURI

Și cum nu se putea altfel, la desert ne-am dat arama pe față. Clătitele sunt unul dintre deserturile noastre preferate, și am contribuit și eu, și soțul la teancul dulce din farfurie. Ce-i drept, lui îi ies mai frumoase decât îmi ies mie, dar gusturile nu se uită la marginile neregulate, în special atunci când ai la îndemână o umplutură de poveste.

Dulceața de cireșe amare este ceva ce-mi aduce aminte de copilărie, de ceaunul imens așezat pe pirostrii sub care trosneau lemne, în care bunica făcea dulcețurile și gemurile pentru iarnă. Aromele ce se împrăștiau în toate cele patru zări mi-au marcat unii dintre cei mai frumoși ani din viață, iar gustul de bunătate naturală este unul pe care-l caut negreșit în toate produsele ce ne calcă pragul casei.

Clătitele noastre au avut la bază trei ingrediente principale: dragostea, apropierea de cei dragi, și o bucătărie plină de râsete. Pe lângă toate celelalte, acestea sunt musai pentru un desert reușit!

dulceata cirese amare

INGREDIENTE CLĂTITE DE POVESTE
  • 600 ml lapte 3.5%
  • 280 g făină albă
  • 6 ouă medii
  • 50 g unt topit
  • ½ fiolă esență de vanilie
  • Dulceața naturală de cireșe amare Mica Ilinca cât cuprinde

Deși ne simțim bine de fiecare dată când gătim, nu sunt 100% în elementul meu în fața camerei de filmat. Cu toate acestea, chiar dacă provocarea video m-a scos din zona de confort, după primele minute m-am relaxat și m-am distrat de minune! Să nu mai spun că totul a ieșit delicios, și ne-am ghiftuit cu toții până la ultima îmbucătură. Urmărește modul de preparare al unei cine savuroase aici (alege calitatea 1080p):

Băcănia Tei ne oferă un crâmpei din zilele trăite pe îndelete la țară, cu mese gătite la foc mic din ingrediente 100% naturale, într-o călătorie a aromelor și gusturilor în care nu pleci niciodată singur. Eu am avut familia alături, cu mic cu mare, și au contribuit cu toții la o masă de pomină; ce-i drept, unii doar au mâncat, alții mi-au pus bețe-n roate în timpul filmării, și nimeni n-a spălat vasele după! Dar am râs, și printre mici blocaje și bâlbâieli, ne-am bucurat de o seară minunată împreună—iar asta e tot ce contează. Vă îmbrățișez!

Articol scris pentru SuperBlog 2020, sponsor Băcănia Tei

Surse foto și video proprii, băcăniatei.ro

Te-ar putea interesa

Urmărește discuția
Notificări
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou
Inline Feedbacks
View all comments
Aida
Aida
4 ani

Foarte bine arata preparatele gatite cu produsele de la Bacania Tei. Am urmărit modul de preparare al celor doua rețete, de paste și clătite, care completeaza foarte bine meniul bogat al unei zile reușite, prin savoarea produselor. Voi cauta produsele la Bacania Tei și voi prepara si eu retetele afișate pe blog. Un vin bun, o farfurie de paste, și o clătită umpluta cu cireșe amare ma va duce intr-o lume de poveste.

Pătrăuță
Pătrăuță
4 ani

Arată minunat!