Cuprins
Cu toții știm cât de înfricoșător a fost totul încă de la începutul pandemiei COVID-19, și fiecare dintre noi a resimțit efectele acesteia mai mult sau mai puțin. Dar cei mai vulnerabili au avut nevoie de ajutor suplimentar, iar aici a intrat în scenă proiectul „Sprijin pentru Arad”, punând la dispoziție hrană și produse de igienă primară pentru copiii și adulții vulnerabili din zona respectivă, și distribuind materiale de protecție sanitară pentru medici și personalul auxiliar.
SPRIJIN PENTRU ARAD
În cadrul proiectului sunt alocați peste 120 000 de lei cu o intervenție către peste 1200 de beneficiari direcți, și totul este posibil cu ajutorul voluntarilor, care împart pachete de zor. Peste 360 de copii și bebeluși internați în Spitalul Județean Arad și aparținătorii lor, precum și 150 de persoane vulnerabile (refugiați) care se află în tranzit prin țara noastră au beneficiat până acum de eforturile Asociației Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară și Asociației Cetatea Voluntarilor Arad.
Sunt de asemenea achiziționate și livrate peste 300 de pachete consistente cu hrană de bază către persoane fără venituri, sau cu venituri reduse, sau către persoane în vârstă fără aparținători, precum și materiale de protecție sanitară și dezinfectanți către Spitalul Județean Arad.
Pentru cadrele medicale și personalul auxiliar Arad sunt donate în această perioada:
- 3000 de măști în 3 straturi
- 1000 de măști FFP2
- 3600 de mănuși examinare din latex
- 400 de perechi de acoperitori pentru încălțăminte
- 100 de perechi de botoși înalți cu protecție antichimică
- 120 de combinezoane profesionale cu protecție antichimică
- 140 de perechi de mănuși lungi cu protecție antichimică
- 125 de litri dezinfectant de suprafețe
- 125 de litri dezinfectant de tegumente
Acest proiect derulat de Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor Arad și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile este demn de laudă, mai ales atunci când cei ce muncesc din greu pentru a-l susține au cele mai bune intenții.
„Ne-am dorit să oferim un pic de bucurie și speranță celor mai fragili în această perioadă – copiilor și persoanelor vulnerabile care au fost și vor continua să fie profund afectate de această pandemie. Dincolo de investiția materială generoasă, oferită cu sprijinul Kaufland România si FDSC, intenția noastră a fost să îi facem pe beneficiarii proiectului – copii, părinți, persoane refugiate, persoane vulnerabile și medici și asistenți – să nu uite că nu sunt singuri.” – Anca Năstase, Președinte Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară.
“Nu putem face lucruri mari pe acest Pământ. Putem face numai lucruri mici, cu multă dragoste.” – Anamaria Popa, Presedinte Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad.
CINE SUNT OAMENII #ÎNSTAREDEBINE
Despre Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară
O organizație înființată în 2019 ce dezvoltă și implementează proiecte educaționale, sociale și de asistență umanitară în comunitățile vulnerabile. Asociația are 2 programe în derulare: “Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară” și „Școlile Satelor Noastre”.
Despre Asociația Cetatea Voluntarilor Arad
Asociația Cetatea Voluntarilor este un ONG din Arad înființat la începutul anului 2014, nou sub forma aceasta, dar ai cărui membri se cunosc și lucrează împreună de mult timp. Echipa lor s-a format în cursul ultimilor 2-3 ani, perioadă în care au activat ca voluntari și coordonatori de voluntariat în cadrul diferitelor asociații non-guvernamentale sau instituții de stat. Implicarea lor în comunitatea arădeană se concentrează în principal pe domeniul social – organizarea de campanii umanitare, terapie ocupațională cu copii aflați în risc social, tineri și adulți cu dizabilități fizice sau mentale, campanii de informare despre emergențe sociale precum violența domestică, bolile rare, consumul de droguri, discriminare și multe altele.
Despre Programul În stare de bine
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.