Cuprins
Demachierea cu produse demachiante de calitate este primul pas în procesul de curățare a tenului. Oricât de bune ar fi serumurile și cremele de după, dacă nu înlături machiajul în totalitate, riști să te trezești cu pori înfundați și cu gene sufocate de rimel și fard de ochi.
Este important să folosești un demachiant potrivit tipului tău de ten, care acționează eficient asupra machiajului folosit; așadar, dacă ai purtat peste zi un rimel rezistent la apă, demachiantul trebuie să aibă proprietăți care să îl ajute să dizolve ingredientele „vinovate” de specificul waterproof al machiajului tău.
De notat faptul că orice produse demachiante ai utiliza, acesta trebuie să curețe dar să fie și blând cu tenul, fără a necesita modalități brutale de îndepărtare a fondului de ten sau a straturilor de mascara. Metoda frecării excesive a pleaopelor primește un „nu” răspicat din partea mea.
Produse demachiante populare
În funcție de nevoi, piața ne oferă o multitudine de opțiuni din care ne putem alege preferatele. Demachiantul poate fi sub formă de:
- Apă micelară
- Ulei demachiant
- Loțiune demachiantă
- Cleanser cu proprietăți demachiante
- Șervețele demachiante
În acest scurt articol vă voi arăta cele două tipuri de produse demachiante pe care le folosesc în mod frecvent, cu mențiunea că dintre cele enumerate mai sus, nu recomand șervețelele demachiante sub nicio formă. Pe lângă faptul că lista de ingrediente este una mai mereu plină de iritanți, procesul de îndepărtare a machiajului cu ajutorul acestora este unul de multe ori „dureros”.
Demachierea cu apă micelară
Apa micelară este unul dintre cele mai populare produse demachiante, fiind destul de accesibilă ca preț, și simplu de utilizat.
Micelele, care sunt o conglomerare de molecule ale agenților de curățare, acționează concret asupra machiajului și prafului acumulat pe ten. Apa micelară atrage aceste particule și le îndepărtează de pe față, de multe ori având drept ajutor și agenți hidratanți, pentru o curățare blândă.
Eu folosesc predominant apa micelară pentru ten sensibil Garnier Skin Naturals. De menționat că cei de la Garnier descriu produsul drept cleanser și demachiant, cu proprietăți 2 în 1, însă eu una recomand mereu curățarea tenului în doi pași și folosirea unui alt cleanser ulterior.
Benefiicile demachierii cu apă micelară
Apa micelară Garnier nu are alcool, uleiuri esențiale sau parfum, și nici alte ingrediente ciudate în listă. O folosesc de mult timp, și e „my go-to” atunci când am gene puse și nu pot folosi produse pe bază de ulei, de exemplu.
Grație glicerinei, apa micelară susține o bună hidratare a pielii, ajutând la menținerea acesteia timp îndelungat. Acest lucru scade și riscul de iritații, acționând drept suport pentru bariera naturală de protecție a pielii.
Micelele sunt foarte eficiente la îndepărtarea machiajului, dar și a particulelor de praf și ulei de pe suprafața tenului, pentru orice tip de piele.
Cum mă demachiez cu apă micelară:
- Adaug destul produs pe o dischetă demachiantă din bumbac moale;
- Îndepărtez cu blândețe machiajul din jurul ochilor și de pe pleoape;
- Acționez în același mod asupra restului de machiaj (fond de ten, blush, etc.), folosind o nouă dischetă;
- NU apelez la frecarea excesivă; machiajul se îndepărtează cu mișcări ușoare.
Demachierea cu cleanser pe bază de ulei
Cel de-al doilea produs preferat pentru demachiere este The Ordinary Squalane Cleanser, un balsam ce se transformă în mod miraculos în ulei demachiant, odată ce este încălzit în palme.
Și acesta are o formulă blândă cu tenul, lăsând pielea hidratată și plăcută la atingere. Ingredientul principal, squalane-ul, face echipă bună alături de alți agenți umectanți și de dizolvare a machiajului și impurităților. Squalane este o hidrocarbură saturată, copie fidelă a unor lipide naturale regăsite în sebuum-ul uman.
Beneficiile unui cleanser demachiant
Având proprietăți non-comedigenice, cleanserul cu squalane este propice pentru a lupta împotriva acneei, reduce roșeața și previne iritațiile. De asemenea, nu conține parfum, alcool sau uleiuri esențiale.
Formula unică îndepărtează cu succes orice SPF sau produs de makeup, lăsând pielea perfect hidratată și gata pentru rutina de seară. Se pretează folosirii pe orice tip de ten, adiția de tocoferol (o formă de vitamina E) fiind excelentă pentru a contracara efectul radicalilor liberi asupra pielii.
Și cireașa de pe tort, acidul malic acționează ca un exfoliant extrem de blând, îmbunătățind aspectul tenului. Este un cleanser demachiant perfect pentru persoanele care suferă de deshidratarea și descuamarea pielii.
Eu folosesc cleanser-ul cu squalane astfel:
- Aplic destul produs pe degete și apoi frec palmele pentru a-l încălzi;
- Odată ce a devenit ulei, masez produsul pe fața uscată, insistând în zonele cu mai mult machiaj;
- Clătesc tenul cu apă călduță, fără a freca.
- Menționez că și cu acest cleanser recurg la metoda de curățare a tenului în doi pași, folosind un alt produs după.
Demachierea este esențială pentru un ten cu cât mai puține probleme, așadar nu uitați machiajul pe față până a doua zi! Rezultatul va consta în riduri tot mai adânci, pori încărcați, piele ternă, lipsită de strălucire, cu elasticitate scăzută, și nu în ultimul rând, coșuri nedorite.
Imperfecțiunile pielii se pot ameliora spectaculos în câțiva pași destul de simpli, pe care îi voi prezenta pe parcurs. Până atunci, aștept sugestiile voastre în legătură cu alte produse de demachiere care v-au mers la suflet. XoXo